День пам’яті та примирення.

Ніхто не забутий… На попіл ніхто не згорів!
Солдатські портрети на вишитих крилах пливуть…
І доки є пам’ять в людей і серця в матерів,
Доти й сини, що спіткнулись об кулі, живуть.
Ніхто не забутий! На попіл ніхто не згорів!

Минають роки, відлітаючи у вічність… Все далі і далі відходять від нас грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто ціною власного життя захистив нашу країну від гітлерівської агресії. «Ніхто не забутий, і ніщо не забуте!..»

Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Не щезне в пам’яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога. Не можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.

У вогнище війни було втягнуто 67 держав, 80 % населення земної кулі. Друга Світова тривала довгих 6 років. Вона пронеслася над величезними територіями Європи, Азії й Африки, охопила простори всіх океанів. Майже 7 млн. українців воювало в складі Червоної Армії в роки війни.
100 тисяч українців боронили рідну землю від агресора в рядах Української Повстанської армії. Від 9 до 10 млн. українських людей загинули під час Другої Світової війни. Війна нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил. 

Протягом тижня в нашому навчальному були проведені виховні заходи, бесіди на тему "Пам’ять вічно жива" в пам’ять тим, хто загинув на фронтах Другої Світової війни, хто віддав життя, щоб ми жили щасливо.

7 травня в 6-А класі Бондар Т. В. було проведено урок розвитку мовлення "Складання вітальної листівки на електронних та паперових носіях". Діти із задоволенням працювали у Jamboard створюючи вітальну листівку з Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Ми – люди миру, зранені війною,
Заповідаєм покликом святим:
Шануймо тих, хто не вернувся з бою!
Уклін доземний воїнам живим!
І.Драч
Спасибі, солдати, за подвиг століть,
Якому нема і не буде ціни,
За право і щастя родитись і жить,
І сіяти жито на митні лани…
Б.Олійник